Blog

 

jsou v posledních letech stále populárnější, avšak mnoho lidí se ptá, jak přesné jsou tyto odhady a zda mohou nahradit výpočet ceny od odborníka. Je pravda, že online odhady jsou rychlé a často zdarma, avšak jejich nepřesnost může být značná.

Jen nafotí, podá inzerát a usmívá se při prohlídkách. Nakonec inkasuje tučnou provizi. I s takovým názorem a zkresleným pohledem se setkávají realitní makléři. Opak je pravdou a v současné situaci to platí dvojnásob. Právě teď se totiž majiteli vyplatí obrátit se při prodeji nebo pronájmu nemovitosti na profesionála.

Za tři čtvrtletí se v Praze prodalo jen 1950 nových bytů, což představuje meziroční pokles o 65 %. Ve 3. čtvrtletí se prodalo 410 nových bytů, což je o 69 % méně než ve stejném období loni a jde o nejhorší čtvrtletní výsledek za 15 let. Důvodem jsou nejdražší hypotéky od 90. let 20. století, extrémně vysoká dvouciferná inflace...

Vysoká míra inflace, růst cen nemovitostí, válka na Ukrajině, stále nedostupnější hypoteční úvěry. Trh nemovitostí reaguje na všechny proměnné a makléř musí vsadit na profesionální jednání a reálně nastavenou kupní cenu. Jak úspěšně prodat nemovitost v době nejistot?

Každý případ je samozřejmě trochu jiný, ale jelikož se s takovými prodeji setkáváme běžně v praxi, zvládneme najít ideální cestu ke spokojenosti všech zúčastněných stran. Pokud se nacházíte v situaci, že potřebujete prodat a zároveň koupit nemovitost, určitě umíme sepsat scénář, podle kterého může vše proběhnout hladce a bez zbytečného stresu.

Největší investice od doby výstavby dosud sloužící čtyřsedačkové lanovky v roce 2005 startuje v těchto dnech v největším lyžařském areálu Plzeňského kraje Ski&Bike Špičák.
V železnorudském horském středisku postaví do začátku nastávající zimní sezony novou restauraci alpského střihu pro 250 hostů a kompletní zázemí pro půjčovnu, servis
lyžařského a...